Hej!

Jag är en webbdesigner och projektledare med lång erfarenhet av förändringsprojekt, vilket ofta kallas redesign. Jag är utbildad konstnär och certifierad agil projektledare med förmåga att strukturera och driva kreativt arbete metodiskt och kostnadsmedvetet.

Jag gör även visuell identitet, grafisk formgivning och illustration.

Jag utvecklar och kan rent tekniskt konstruera en webbplats från idé och formgivning till lansering med skräddarsydda funktioner.

När du tittar igenom mitt CV och min portfolio hittar du mycket redaktionell webb. Positioner som art director och olika ledarroller vid byråer och redaktionella satsningar på webben. Jag har sedan 2000 skapat och planerat webbplatser med fokus på innehållsflöden, redaktionell uppdatering och innehållsproduktion som är lättanvänd för dig som redaktör, tilltalande för webbanvändare och mitt i prick för sökmotorer.

» Läs gärna mer på LinkedIn

Med start i september 2016 arbetar jag vidare med det jag gjort på byråer och i medieföretag. Jag fortsätter under egen flagg, men inte ensam. För nu finns det många möjligheter till nya intressanta arbetssätt.

Den bransch jag fortsätter verka i visar den mycket spännande tendensen friare och mindre formellt sammansatta allianser av duktigt folk gör allt fler och allt större bra arbeten. Handplockade team som vid behov kan omfatta allt en större byrå erbjuder, för att upplösas vart efter projekt levererats.

Både mediehus och konsultorganisationer har sedan några år skurit egna fasta kostnader och tar in rätt resurser och kompetenser just-in-time. Samtidigt har de samlade mediebranscherna fortfarande en enorm finansiell omsättning och det finns massor med nya utmaningar och möjligheter att skapa bra produkter.

Jag kommer framöver att ha tät kontakt och ett nära samarbete med de duktiga personer och inte minst de företag jag arbetat för och med. Röja runt och både ge konsultkollegor och produktionsbyråer nya arbeten samt ge kunder bra leveranser.

Jag har själv valt att ta det här steget och kommer att fortsätta arbeta nära min tidigare arbetsgivare, som jag har ett lika bra samarbete med som tidigare.

15 år som art director, webbdesigner, affärsutvecklare och byrå-VD. Väldigt kul och inspirerande att ta med erfarenhet till ett helt nytt sammanhang och ett nytt arbetssätt.

Som frilans – kan jag vid behov fungera som en komplett webbyrå. När du väljer ett open source-verktyg för publicering av innehåll, som WordPress, kan jag även sköta installation och anpassning av verktyget för dina behov.

Använd mig för

• Webbdesign, grafisk form och visuell identitet.

• Ledning av projekt och team.

• Illustratation och koncept för nya tidningar och projekt, omslag mm.

Visuell identitet går hand i hand med din organisations strategi och målsättningar. När jag omsätter din organisations målsättningar visuellt utgår jag oftast från digitala medier. Mobiltelefonen är mångas första kontakt med ett nytt företag eller en ny tjänst. Där börjar många av era kunder när de upptäcker er verksamhet och där börjar jag.

Hälsa gärna på i vår trevliga lokal 

Södra kungsvägen 210 c, Lidingö – där Högberga Bageri fanns fram till ca 1999. Här sitter jag tillsammans med Cissi, som driver Mellgren design. Vi är båda formgivare och båda har en sidoverksamhet som konstnärer och har möjlighet att måla i lokalen.

Det här nya arbetssättet ger mig bättre möjligheter att balansera tiden de två verksamheterna. Som egen, utan administrativt ansvar över större företag kan jag lägga mer tid på mitt arbete för dig.

// Jonas M