Om konstverksamheten

 

Jag är bildkonstnär och aktiv på ön Lidingö utanför Stockholm, Jag driver två företag, digital design och produktion av webbplatser samt konst. Den här webbplatsen är för min konstverksamhet och har även en webbutik.

Här är min andra verksamhet, webbdesign.

Min portfolio visar ett spektrum från tidningsillustrationer och teckningar till oljemålningar. Jag gör målningar och illustrationer i olika tekniker för att uppnå den berättarstil som passar bäst för olika projekt.

Jag målar ofta dramatiska aspekter av naturen. Hur ljus formar och framhäver enkla saker och hur vädret formar landskap och stadsmiljöer. Naturen är för mig en inspirationskälla som aldrig sinar eller blir ointressant.

Jag tar även uppdrag med beställningar av konst för bostäder, restauranger och kontorsutrymmen. Det brukar börja med en inledande diskussion om rummet samt kunder och smak. Konsten kan göras i stil och manér passar perfekt med tanke på rummet och kundens smak och inredningsstil.

Företaget

Namn: Jonas Melcherson Konstnär (enskild näringsverksamhet).
Adress: Nautilusvägen 7, 18166 Lidingö
Kontakt: +46706790996 or mail@jonasmecherson.com

Backgrund

Jag växte upp på Södermalm, Stockholm och bor nu på Lidingö.

Något yngre än nu, studerade jag klassisk konst som målning, skulptur, grafik, fotografi, visuell kommunikation och konsthistoria. Efter det arbete jag som grafisk och senare digital designer.

Sedan 1999 har jag arbetat främst som en webbdesigner och formger både webb- och papperstidningar och visuell identitet för kunder. De senaste 6 åren har jag främst arbetat led ledning och affärsutveckling som VD.

2015 tog jag en lång paus från den intensiva arbetslivet i mediebranschen. I sådana situationer får man tid att se sig omkring. Jag hade den sällsynta möjligheten att kola av med mig om jag var där jag ville vara och insåg att jag längtade efter det kreativa arbetet från min tidigare karriär. Jag saknade inte bara kreativiteten i webbdesign, jag saknade också mitt måleri och att skapa större bilder.

När jag började att visa mina tavlor, stod det snart klart att de var mycket uppskattade. Jag fick snabbt förfrågningar om att köpa de tavlor jag hade gjort för avkoppling ock nya beställningar.

I över 20 år som grafisk formgivare och digital har jag upprätthållit mitt måleri på fritiden. Inget mer än så, tyvärr. Från september 2016 jag fortsätter min karriär som frilansande formgivare och professionellt arbete med konst.

Med mig har jag erfarenhet av stora designprojekt för kunder och en förmåga att organisera kreativt arbete. Efter en lång karriär där jag dagligdags presenterat och tagit betalt för kreativt arbete har jag en stark känsla av hur mitt arbete uppfattas. Jag är van att organisera och strukturera processen för att nå en hög nivå inom budget och tidslinjer.

Erfarenheter som ger stadga och vägledning i en konstnärsverksamhet. som jag inte hade haft om jag började min konstnärliga karriär tidigare i livet.

Dela detta med dina kontakter