fbpx
 

Ängabackens Björksoda

Björksoda är en ny svensk dryck av björksav tappad på en gård i Småland. Drycken börjar säljas i november 2019 efter ett halvårs lagring i flaskor.

Under lagringen har björksavens fermentering gett upphov till trevliga bubblor och vi öppnar en porlande, sofistikerad torr dryck som ingen annan. En häftig upplevelse, inte minst efter att jag själv fått äran att måla och formge etiketten.

Vi har gjort en etikett och flaskdesign som helt kretsar kring det grafiska i björkstammar – den svartvita teckningen och de svarta former som gör björkar speciella.

Under eventet då vi lanserade drycken fick jag den värmande feedbacken att den smak man får i munnen och det man ser på flaskan stämmer helt med varandra. Sinnen som ger samma signaler och går i harmoni har en utomordentligt stark effekt, där uppstår produkter man älskar.

Jag hoppas och tror att den här blir älskad.

Stort tack till Mattias Bokinge för de fina produktbilderna och framför allt till Martina Peterson för uppdraget. Martina har gjort Björksodan. Här är webbplatsen!

Hemsidan följer etikettens grafiska form. Jag har gjort en enkel hemsida med sidor om produktionen och produkten, en blogg och lagt in e-handelslösningar som passar för den enkla butiken.