Förlåt oss! Nu har vi skärpt oss

Lyssnar på Kevin Rose som berättar om hur Digg arbetar med topplistor. Han säger massaging the egos väldigt ofta. Det är kanske lite fånigt. Men annars är han en webbtänkare i min smak.

En viktig tanke är enligt Kevin att som sajtägare släppa tanken att lista saker som ”de bästa någonsin” och ”de populäraste länkarna” utan att tydligt sätta och berätta om tidsgränser.

Man får bättre snurr på en community genom att lista ”senaste veckans” eller ”populärast idag”. Vilket jag minns att vi gärna gjorde under min sista tid med Tasteline.

Kevin är inte imponerad av användartester. Han har, precis som jag, suttit med fokusgrupper och tänkt samma tanke. “Jag förstår vad ni försöker göra, men jag tror inte att det gör någon skillnad.”

Det måste inte bli perfekt, inte nu.

Bättre att slänga ut en tjänst och spara utvecklingstid och budget till senare ändringar. Ut med det. Och prata mycket med dina användare om nyheten.

Om något kan förbättras. släng dig över din blog och var inte rädd för att berätta det för sajtens användare. ”Vi gjorde fel. Men nu kan ni testa den nya versionen.”

Det är inte som att göra en bok, man får gå tillbaka och ändral.

Kategorier: Blogg.