fbpx
 

Grafisk profil för Unum Tax

Nytt ur ateljén – en grafisk profil för Unum Tax.

Sveriges nya skattebyrå drivs av medarbetarna, alla är delägare och mycket engagerade. Vi har haft en väldigt kul och enkel resa fram till byråns visuella identitet och utseende. Tack för ett bra arbete alla på Unum Tax.

Vi inledde med ett strategiskt förarbete i september. Vi utforskade vad företaget står för och hur vi bör uppträda och se ut under en rad trevliga möten på kaféer runt om i Stockholm. Under den tiden var alla de blivande delägarna i olika faser av uppsägning, avveckling och föräldraledighet. Alla uppträdde proffesionellt och med respekt för sina tidigare arbetsplatser.

Den respekten och lojaliteten till varandra och en branschheder var inspirerande att se. Det bidrog till att vi med stadig mark under fötterna vågade ta det nya företaget till en modig och uttrycksfull visuell identitet.

Resultatet ser ni här. Enighet genomsyrar både det nyregistrerade namnet och det grafiska uttrycket.

Mönstret som ligger bakom logotypen ovan är handritade knutar som inte går att sära på. Mönstret är en bara några centimeter stor kvadrat och alla kanterna är justerade så att mönstret upprepas utan hack. Som en tapet.

Psst Unum, jag hoppas fortfarande att vi kan etablera ”taxery” som ett serviceyrke i linje med bakery.

Unums färgpalett med utgångspunkt i företages värderingar