fbpx

Ny webb med ny formgivning och e-handel för Lidingö gymnastikskola

Under oktober och november 2016 växte Lidingö Gymnastikskolas nya webbplats fram. Med ny design, utvecklat publiceringsverktyg och fler möjligheter för företagets kunder.

Jag hade i uppdrag att ta fram den nya webbplatsen – från idé till formgivning och produktion av nya funktioner. Överst på önskelistan stod e-handel och ett bra gränssnitt för mobiler. Vi gjorde det och lite till.

Några av nyheterna som lanserades i december

Den nya formen har generösa puffytor, eller annonsytor – med bra möjligheter att åstadkomma en grafisk känsla, storlek och bildmöjligheter. Dessutom är de lätta att redigera.

Gränssnittet är skapat för att vara lätt att använda i mobiltelefoner. De delar av den stora webben som passar för mobil läsning flödar om från horisontell layout till vertikal. Andra delar av innehållet byts ut mot helt mobiltelefon-specifika versioner.

Bilden nedan visar en unik lösning för Lidingö Gymnastikskola. Under förarbetet insåg vi att Schemat bör vara något annat än en enkel veckomatris.

Lösningen som jag formgivit och programmerat är gjord så att föräldrar kan se fler möjligheter än vad som avgränsas av kalenderdag eller plats. Här är det centrala att överblicka och sortera utbudet utifrån barnets ålder.

En ny webbshop. Systemet är Woocommerce för WordPress, som jag anpassat för företagets behov.

Exempelvis har onlinebutiken separata lagersaldon för enskilda storlekar på plagg.

Och en dynamisk dialog för utcheckning i bukens kassa, med anpassning av vilka valmöjligheter som syns för leverans och betalning. De visade möjligheterna anpassas efter typ av produkt (fysiska varor eller tjänster som t ex platsbokning vid kurser).

Under våren kommer vi att fortsätta arbetet med den nya webben.

Det finns även planer på att uppdatera annan marknadsföring och grafisk profil med den utökade färgskala och de grafiska uppdateringar som min nya webbdesign gör möjliga.