Mötesplats för den silvriga generationen

När tidningen Veteranen och Sveriges pensionärsförbund SPF köpte communityt Silvergenerationen fick jag och W4 i uppdrag att ge det ny design, nytt namn, ny logotyp och en vässad, mer snabbladdad teknik.

Sajten som tidigare gick under namnet Silvergen.org vidgar Veteranens digitala räckvidd och kompletterar livstilssajten med en livlig medlemsaktivitet och ett potentiellt innehållsutbyte som blir spännande att följa.

[bc_group] [bc_collapse title=”Läs mer” open=”n”]

Silvergenerationen.se är ett satellitvarumärke på egen adress och driver in ny trafik till Veteranen.se. Communityt hade tidigare namnet silvergen.org och hade under flera år vuxit ut till en livskraftig och aktiv mötesplats

W4 har gjort en försiktig redesign av mötesplatsen med ny logotyp, förenklad webbadress och snabbladdad teknik. Adam Wihlke gjorde den nya loggan. Jag gjorde resten av designen och kodade den i CSS. Redesignen är som sagt mycket försiktig. I stort har vi låtit medlemmarnas verktyg vara som de varit.

Få saker har lika stark negativ effekt i ett community som en redesign där man flyttar runt knappar och funktioner för publicering av inlägg, internmeddelanden och profilsidor. Den typen av redesign skulle sannolikt ha lett till en medlemsstorm. Fråga Facebook. Du kan titta på framsidan på nya Silvergenerationen.se här, för att se mer behöver du bli  medlem.

[/bc_collapse] [/bc_group]