fbpx
 

Frilansande konsult i form

Jag är formgivare. Min roll i er verksamhet är att förstå den. Förstå affärsmål och branschförutsättningar, vad ni är och hur ni skulle kunna se ut för att ta en bra, unik och attraktiv plats i er värd – visuellt.

Därför är jag noggrann med att lyssna och anpassa arbetssätt efter er. Små och stora verksamheter, nya eller äldre i behov av justering – jag tar gärna små uppdrag vilket är en av de stora fördelarna med att arbeta som frilans.

Som projektledare kan jag hjälpa er i förändringsarbeten, vilket ofta kallas redesign. Är utbildar projektledare och kan även föra samman rätt personer för större uppdrag.

När jag samarbetar med er organisation, andra frilansare eller som underleverantör till byråer är jag alltid mån om att alla som arbetar tillsammans känner till och känner för kundens verksamhet och förutsättningar. Projekt blir framgångsrika när både beställare och leverantörer ser helheten och får utrymme att kommunicera och bidra med sin kunskap.

Så kan jag hjälpa er verksamhet

Du

Ett företag som helt enkelt behöver genomföra ett bra projekt. Eller en inhousebyrå eller produktionsbyrå som själv håller i kundrelationen och tillfälligt behöver ta dig utanför organisationen för formgivning och extra arbets- och idékraft.

Jag

Formgivare och illustratör som efter flera år i ledande roller på byråer nu startat eget för att åter arbeta ohämmat och obundet med det roligaste jag vet – form – både digitalt, på papper och väggar. Jag kan även verkställa våra digitala idéer eftersom jag rent tekniskt konstruerar webbplatser.

Tillsammans

arbetar vi fram fungerande lösningar som gynnar er affär. Vilket kan omfatta både trycksaker och digitala medier. Jag har gärna ett tätt samarbete från förstudie till lansering och vi utgår från affärsmål. Jag är alltid uppmärksam på mina kunders behov och unika branschförutsättningar och kan hjälpa er att formulera och förankra dem.

Använd mig för

Webbdesign och ny webbplats

Formgivning av webb har varit min huvudsyssla sedan 20 år. Jag kan hjälpa er från idéstadiet till att rent tekniskt konstruera en webbplats – från skiss till lansering.

Grafisk form

Jag gör naturligtvis också grafisk formgivning av trycksaker och illustrationen. Har redigerat tidningar, kontakta mig gärna för arbetsprover.

Visuell identitet och logotyp

kallas även brand identity. Allt från en ny logotyp till visuell framtoning i sociala medier kan gå hand i hand med din organisations strategi och målsättningar.

När jag omsätter din organisations målsättningar i ett visuellt uttryck utgår jag oftast från digitala medier. Mobiltelefonen är mångas första kontakt med ett nytt företag eller en ny tjänst. Där börjar många av era kunder när de upptäcker er verksamhet och där börjar jag.

Redesign av tidningar

Koncept för omslag
Ledning av projekt och team
Utbildad projektledare och scrummaster som har nära kontakt med de duktiga personer och de företag jag arbetat för och med. Jag ger gärna konsultkollegor och produktionsbyråer nya arbeten i min strävan efter att ge kunder bra leveranser.

Illustratationer

Någotbörjat göra allt mer av det senaste året. Jag är även verksam som konstnär och kan driva en visuell ide mycket långt i flera tekniker.

Bakåt: 20 år som art director, webbdesigner, affärsutvecklare och byrå-VD. Väldigt kul och inspirerande, bra att ha med som erfarenhet till ett helt nytt sammanhang och ett nytt arbetssätt.

Framåt: Med start i september 2016 arbetar jag vidare med det jag gjort på byråer och i medieföretag. Jag fortsätter under egen flagg, men inte ensam. För nu finns det många möjligheter till nya intressanta arbetssätt.

Den bransch jag fortsätter verka i visar den mycket spännande tendensen att friare och mindre formellt sammansatta allianser av duktigt folk gör allt fler och allt större bra arbeten. Handplockade team som vid behov kan omfatta allt en större byrå erbjuder, för att upplösas vart efter projekt levererats.

Etiketten på det här brukar skrivas ut som ”The gig economy”.

De flesta typer av organisationer har sedan några år ersatt egna fasta kostnader med att ta in rätt resurser och kompetenser just-in-time. De samlade mediebranscherna omsätter fortfarande stora summor och det finns många nya utmaningar och möjligheter att skapa bra produkter, men man behöver växla kompetenser i lite högre takt än tidigare. Jag finns här för att gå in och ut ur ditt projekt, på dina villkor. Enkelt och smidigt.

/ Jonas

Därför har jag startat eget

Utforska på egen hand

När du tittar igenom mitt CV och min portfolio hittar du mycket redaktionell webb. Positioner som art director och olika ledarroller vid byråer och redaktionella satsningar på webben. Jag har sedan 2000 skapat och planerat webbplatser med fokus på innehållsflöden, redaktionell uppdatering och innehållsproduktion som är lättanvänd för dig som redaktör, tilltalande för webbanvändare och mitt i prick för sökmotorer.