Hej!

Så kan jag hjälpa er verksamhet

Jag är formgivare. Min roll i er verksamhet är att förstå den. Förstå affärsmål och branschförutsättningar, vad ni är och hur ni skulle kunna se ut för att ta en bra, unik och attraktiv plats i er värd – visuellt.

Därför är jag noggrann med att lyssna och anpassa arbetssätt efter er. Små och stora verksamheter, nya eller äldre i behov av justering – jag tar gärna små uppdrag vilket är en av de stora fördelarna med att arbeta som frilans.

Som projektledare kan jag hjälpa er i förändringsarbeten, vilket ofta kallas redesign. Är utbildar projektledare och kan även föra samman rätt personer för större uppdrag.

När jag samarbetar med er organisation, andra frilansare eller som underleverantör till byråer är jag alltid mån om att alla som arbetar tillsammans känner till och känner för kundens verksamhet och förutsättningar. Projekt blir framgångsrika när både beställare och leverantörer ser helheten och får utrymme att kommunicera och bidra med sin kunskap.

Eller ring

Använd mig för

Webbdesign och ny webbplats

Formgivning av webb har varit min huvudsyssla sedan 20 år. Jag kan hjälpa er från idéstadiet till att rent tekniskt konstruera en webbplats – från skiss till lansering.

Grafisk form

Jag gör naturligtvis också grafisk formgivning av trycksaker och illustrationen. Har redigerat tidningar, kontakta mig gärna för arbetsprover.

Visuell identitet och logotyp

kallas även brand identity. Allt från en ny logotyp till visuell framtoning i sociala medier kan gå hand i hand med din organisations strategi och målsättningar.

När jag omsätter din organisations målsättningar i ett visuellt uttryck utgår jag oftast från digitala medier. Mobiltelefonen är mångas första kontakt med ett nytt företag eller en ny tjänst. Där börjar många av era kunder när de upptäcker er verksamhet och där börjar jag.

Redesign av tidningar

Koncept för omslag

Ledning av projekt och team

Utbildad projektledare och scrummaster som har nära kontakt med de duktiga personer och de företag jag arbetat för och med. Jag ger gärna konsultkollegor och produktionsbyråer nya arbeten i min strävan efter att ge kunder bra leveranser.

Illustratationer

Något jag det senaste året börjat göra allt mer igen. Jag är även verksam som konstnär och kan driva en visuell ide mycket långt i flera tekniker.

Därför har jag startat eget

Bakåt: 20 år som art director, webbdesigner, affärsutvecklare och byrå-VD. Väldigt kul och inspirerande, bra att ha med som erfarenhet till ett helt nytt sammanhang och ett nytt arbetssätt.

Framåt: Med start i september 2016 arbetar jag vidare med det jag gjort på byråer och i medieföretag. Jag fortsätter under egen flagg, men inte ensam. För nu finns det många möjligheter till nya intressanta arbetssätt.

Den bransch jag fortsätter verka i visar den mycket spännande tendensen att friare och mindre formellt sammansatta allianser av duktigt folk gör allt fler och allt större bra arbeten. Handplockade team som vid behov kan omfatta allt en större byrå erbjuder, för att upplösas vart efter projekt levererats.

Etiketten på det här brukar skrivas ut som ”The gig economy”.

De flesta typer av organisationer har sedan några år ersatt egna fasta kostnader med att ta in rätt resurser och kompetenser just-in-time. De samlade mediebranscherna omsätter fortfarande stora summor och det finns många nya utmaningar och möjligheter att skapa bra produkter, men man behöver växla kompetenser i lite högre takt än tidigare. Jag finns här för att gå in och ut ur ditt projekt, på dina villkor. Enkelt och smidigt.

/ Jonas

Utforska på egen hand

När du tittar igenom mitt CV och min portfolio hittar du mycket redaktionell webb. Positioner som art director och olika ledarroller vid byråer och redaktionella satsningar på webben. Jag har sedan 2000 skapat och planerat webbplatser med fokus på innehållsflöden, redaktionell uppdatering och innehållsproduktion som är lättanvänd för dig som redaktör, tilltalande för webbanvändare och mitt i prick för sökmotorer.

Jonas Melcherson webbdesign, formgivning och produktion
Webbdesign och formgivning
Webbdesign
Webbdesign och formgivning
Jonas Melcherson
Jonas Melcherson,
Nautilusväågen 7,Lidingö-18166,
Stockholm
Lidingö. Stockholm
Formgivning och produktion. Från strategi och projektledning till webbdesign och front end kodning.
Webbdesigner, formgivare och illustratör. Kan även verkställa våra gemensamma idéer eftersom jag rent tekniskt konstruerar webbplatser och producerar trycksaker.