fbpx

Dagens Samhälle vann pris för Årets innovation

Man kan vinna priser för många saker. En av de mer udda vinsterna måste vara när Dagens Samhälle lät bli att göra en webbtidning. Det kan låta märkligt‚ men det här var en bra idé från början till slut. Ett modigt beslut av tidningens ledning och en utmaning som fick oss på webbyrån att gå igång på alla cylindrar.

[bc_group] [bc_collapse title=”Läs mer” open=”n”]

I samma stund som nyhetswebben stängdes påbörjades arbetet med Dagens Samhälle Debatt, en ny webbtjänst som på ett tydligt sätt kompletterar tidningens affär och fungerar som ett forum för samhällsdebatten. W4 gjorde formen och innehållsstrukturen. På tidskriftsgalan den 9 november vann Dagens Samhälle Debatt priset för Årets innovation. Så här löd juryns motivering:

”Konsten att hitta en ny vinkel på ett gammalt problem är den klassiska utmaningen för journalisten. Vinnaren i Årets Innovation har på samma sätt vänt och vridit för att hitta en ny vinkel på sig själva. Genom att ifrågasätta, våga och sluta gå i vältrampade hjulspår har årets vinnare brutit ny mark och hittat både nya läsare och ett nytt självförtroende. Årets vinnare är Dagens Samhälle.”

Mats Edman och Staffan Hällerfors tar emot priset från Lars Adaktusson på Tidskriftsgalan.

[/bc_collapse] [/bc_group]