Ny mogen livstilswebb

Förutsättningarna på nätet ser olika ut för olika verksamheter. För Veteranen var den stora frågan om seniorer alls bryr sig om en webbtidning. När tidningen Veteranen stod inför att göra om tidningens webb tillsammans med W4 funderade vi mycket på hur vi bäst kunde nyttja digitala medier.

Veteranen rider på en framgångsvåg och papperstidningen var vid tiden då W4 arrangerade redaktionens första webbworkshop korad till årets tidskrift. Den nya utmaningen låg i att stärka tidningens affär på nätet och vi insåg snabbt hur stor roll webbtidningen kan spela för den bakomliggande pensionärsorganisationens nyrekrytering.

[bc_group] [bc_collapse title=”Läs mer” open=”n”]

40-talister är generellt sett inte lika pigga på att gå med i organisationer och föreningar som sina äldre syskon och kusiner. En utmaning, men en sak är säker; det digitala livsstilsmagasinet Veteranen.se är en väldigt bra första kontakt med Sveriges pensionärsförbund. Och hur var det nu med internetanvändandet? Svenska seniorer är på nätet. Är man född 1945 så tillhör man a) en av de snabbast växande grupperna facebookanvändare. b) i Apples absoluta toppsegment för försäljning av nya iPads.

I projektet var jag Art director, webbstrategisk konsult, formgivare och jag kodade det mesta av sajtens CSS.

veteranen_spel

veteranen_merläsning

[/bc_collapse] [/bc_group]
Kategorier: Projektledning och strategi, Redaktionellt, och Webbdesign.