Landskapets historia

På Landskapets historia upptäcker besökaren ett nytt sätt att uppleva kulturhistoria runt Stockholms län. Sidan visar vägen till ”ljudpromenader” i Stockholms närhet, där dramatiserade radioteaterlika avsnitt är kopplade till intressanta platser i landskapet.

Jag har skapat sidans formgivning från idé till CSS. Dessutom har jag gjort illustrationerna, skrivit sidans copy och kodat projektet.

[bc_group][bc_collapse title=”Läs mer” open=”n”]

Här använder vi hörlurar och mobiltelefoner. Det kan exempelvis vara en hällristning eller en ruin av en kvarn som än gång hade en speciell betydelse i trakten. Ofta är de här historiskt intressanta platserna överraskande nära våra vardagliga moderna platser.

På adressen Irismedia.se/landskapetshistoria samlar Iris Media löpande de dramatiserade ljudguider som produceras för Stockholms läns museum, Sveriges hembygdsförbund och kommuner runt om i länet. Ljudguider så som vi på Iris Media gör dem är inte bara uppläst information. Vi ger lyssnaren en berättelse, dramatiserad och illustrerad med ljudmiljöer och alltid med en stadig grund i noggrant bearbetat fakta. Med kartnavigation och upptäckarlust guidas besökaren till platser som även om de knappt är synliga i dag får liv genom streamat ljud i hörlurarna.

[/bc_collapse] [/bc_group]