fbpx

Sydveds nya look

sydved

I det här projektet var jag art director. Vi såg snabbt att Sydveds nya webb behöver driva trafik, ranka högt på sökmotorer och vara en bas för spridning av inspiration och kunskap kring vård av skog och mark. För återkommande och nya besökare. Samtidigt är den en startpunkt för den inloggade medlemmens onlinetjänster. Detta behövde lösas både i UX och på ett grafiskt plan.

Formen som tar avstamp i företagets grafiska profil är här utvecklad för att fungera effektivt på webben. Där den ska hjälpa innehållet att inspirera och driva besökare in i sajten.

Det här var ett spännande och roligt uppdrag. Jag lärde mig mycket om skogsnäring som är en svensk basnäring. Att få vara med att skapa den nya digitala kommunikationen för ett sådant företag är en stor ära, och svårt. Ett inspirerande arbete från strategiskt förarbete till presentation av den omgjorda webben för företagets stora årsstämma i Borås.

Målgruppen är markägare med skog. Personer som inte nödvändigtvis är aktiva skogsbrukare eller experter på skogsbruk. Sajten har mycket mark (ursäkta) att vinna mot konkurrenter genom att vara bäst på innehåll och ett guidande tilltal kring markvård och vad det innebär att äga skog.

Visst är det viktigt med företagsinformation och att många loggar in och använder alla tjänster som finns i inloggat läge. Men de som ska använda sajtens personaliserade tjänster hittar in, och vet vad de ska göra. Designen fokuserar i stället på innehållsflöde, inspiration och skoglig livsstil.

Företagets grafiska profil har på ett diskret sätt utvecklats i webbformen som är framtagen  för att fungera online. Jag tog också fram en ny färgskala för webbkommunikationen och en typografi som är mycket läsbar både på fullstor skärm och i mobiltelefoner.

Och det här projektet har jag arbetat tillsammans Martina Peterson som jag även utvecklade Tasteline tillsammans med mellan 2000 och 2008. Martina står för koncept och projektledning och har guidat företaget fram till lanseringen i mitten av december. Sharepoint är CMS och backend.

Utforska den nya webbplatsen här »